SiVAS polsdiagnostiek

Deze opleiding ben ik gaan doen omdat binnen de mesologie het voelen van de pols en de interpretatie daarvan een belangrijk onderdeel is van het totale onderzoek.

In de SiVAS wordt gebruik gemaakt van de filosofie van de AyurVeda en de Traditionele Chinese geneeswijze. De mens bestaat uit een fysiek lichaam, een mentaal lichaam (de mind) en een Ziel( het ik-zelf). Wij reageren op alle prikkels vanuit de buitenwereld, met onze mind, onze gedachten. Zo bepalen wij onze mening, onze plek in de maatschappij, binnen onze relatie. We reageren bijna niet meer. Vragen als ”Past dit wel bij mij, wil ik dit wel”, stellen we bijna niet meer. Nee, we raken verstrikt in overtuigingen, aangeleerd gedrag.  We zijn niet meer voldoende bewust van ons zelf, raken vervreemd van onze emoties en krijgen uiteindelijk aspecifieke fysieke klachten.

SiVAS polsdiagnostiek is een effectieve therapievorm voor het behandelen van patiënten met aspecifieke en emotionele klachten. Aan de hand van de polsslag ( VAS= vasculair autonoom signaal) worden oorzaken van de verstoringen opgespoord. De VAS is een reflex op aanraking of andere prikkels. Door het inzetten van speciale middelen worden de opgespoorde verstoringen hersteld. De producten werken subtiel doordat ze het lichaameigen vermogen versterken en stimuleren om weer in balans te komen.