Even voorstellen...

Mijn naam is Marga Tump.

Na ruim 20 jaar te hebben gewerkt als fysiotherapeut (in revalidatiecentra, kinderziekenhuis, particulierenpraktijk) wilde ik de patiënten meer oorzakelijk kunnen helpen.

Al tijdens mijn werk als fysiotherapeut heb ik mij verdiept in de bewegingsleer van Mida Schutte. Ik heb bij haar de opleiding tot A.D.I.M. therapeute (All Done In Movement) gevolgd. Dit is een bewegingstherapie waar gebruik gemaakt wordt van de bewegingsleer van LABAN en waarbij de stand van de voeten van groot belang is (anatomisch en via de reflex zones). Ook heb ik hierin enkele jaren groepslessen gegeven.
Maar ik wilde mij verder, breder, holistischer ontwikkelen.

In 1998  ben ik begonnen met de opleiding tot mesoloog. Als mesoloog bekijk ik de patiënt (de mens) als geheel (fysiek, mentaal, psychisch, emotioneel en energetisch). Het onderzoek is gericht op het vinden van disfuncties in de orgaansystemen. Door deze disfunctie ontstaan  de (chronische) klachten.  De klachten zijn de blaadjes aan de bomen. Als mesoloog kijk ik hoe het in de wortels en de stam gaat. Het advies is bedoeld om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren En zo de functie te herstellen..

De opleiding tot mesoloog is een deeltijdopleiding op HBO-niveau en duurt 4 jaar (mits er een medische vooropleiding op HBO niveau) met aansluitend 1 stagejaar. Na het examen heb ik een thesis geschreven en verdedigd, zodat ik nu Diploma Mesoloog (D.M.) achter mijn naam mag zetten. De zwaarte van de opleiding is te vergelijken met een HBO+ opleiding.

Sinds 2003 heb ik een praktijk voor mesologie, oefentherapie en massage.
In 2004 heb ik de cursus tot NAET-Therapeut gevolgd. NAET(= Nambudripads Allergy Ellimintion Therapy) is een therapie om allergieën te elimineren.
Kijk voor uitgebreide informatie bij onder de button "NAET".
Als fysiotherapeut ben ik ook enorm geïnteresseerd in de osteopathie. Dit is ook een van de peilers van de mesologie. In 2008 ben ik begonnen met de cursus "Osteopathie voor Mesologen". Deze heb ik in 2010 afgerond.
Een andere peiler is de Orthomoleculaire Geneeskunde. Ook hierin heb ik mij verdiept en heb ik in 2009 de opleiding Nutricionele Therapie van Bonusan met goed resultaat (geslaagd) gevolgd.
Om meer inzicht en gevoel met de polsdiagnostiek te krijgen ben ik de SiVAS-opleiding bij Sano Pharm gaan doen. Hierdoor krijg ik nog meer informatie uit de pols.

Op dit moment werk ik 2 dagen per week, op maandag, woensdag en incidenteel op dinsdag of donderdag.
Daarnaast volg ik zeer regelmatig bijscholing in de vorm van seminars en cursussen.