NAET

naet

NAET (Nambrudipad Allergy Elimination Technique) is een allergie eliminatie therapie.

De methode is ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad. Zij is geboren in India. Ze had vele gezondheidsklachten en is daarom allerlei studies in de gezondheidszorg gaan doen. Door deze studies te combineren heeft zij de NAET methode kunnen ontwikkelen. Zij was zelf haar eerste patiënt. In middels wordt de NAET wereldwijd al meer dan 15 jaar met succes toegepast.

Aan de NAET methode ligt een gecombineerde kennis ten grondslag van reguliere geneeskunde, acupunctuur, chiropractie,  kinesiologie en voedingsleer.
Dr. Nambudripad geeft de volgende definitie van allergie; “een allergie is een ongunstige reactie van het individu, in lichamelijk, fysiologisch en/of psychologisch opzicht”.

Uitgaande van de filosofie van de oosterse geneeswijzen, dat alles energie is, kan de ongunstige reactie van het individu gezien worden als een verstoring van de balans van de  lichaamsenergie door de energie van de prikkel (stof, voeding, emotie enz).

De verstoring van de balans van de lichaamsenergie uit zich als ziekten, uitslag, psychisch uit balans zijn enz. Deze reactie wordt binnen de NAET methode een allergische reactie genoemd. Een individu kan  allergisch zijn voor alles, zelfs voor eigen organen en weefsels. 

Het lichaam reageert op elke prikkel, zowel van buiten af (kou, pollen, stomp, situatie, enz.) als van binnen uit (voedsel, implantaten, metalen, enz). De reactie is nodig om de “indringer te verjagen”.

De reactie wordt ingezet, geactiveerd door het afweersysteem, het immuunsysteem. Meestal  gaat dit goed en ontstaat er geen uitslag, ziekte, buitensporige emotie, enz.

Als er sprake is van een allergie is de reactie niet juist en ontstaan er klachten.

Met het bovenstaande als basis ontdekte Dr. Nambudripad dat door een bijzondere stimulatie van het sympathische zenuwstelsel de reactie van het afweersysteem op de verstorende energie (prikkel) weer kan normaliseren. Vergelijk dit met het herstellen van een computer.

Zo behandeld de NAET de oorzaak van de allergie en niet de symptomen die er het gevolg van zijn.
Het is een pijnloze, veilige en zeer efficiënte methode wanneer deze volgens de richtlijnen van Dr. Nambudripad wordt toegepast.
De methode verwerpt geen enkele andere vorm van geneeskunde en kan zonder risico’s naast andere therapieën worden toegepast.

Klachten die met de NAET methode kunnen worden behandeld zijn eczeem, astma, migraine, hartritmestoornissen, gewrichtspijnen, buikpijnen, buikkrampen, enz.