Orthomoleculaire geneeskunde

Dit is een van de peilers van de Mesologie.

Omdat juiste  voeding veel invloed heeft op de gezondheid ben ik de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut gaan volgen.

Om te groeien,  energie te houden, te krijgen, fysiek sterk te worden en blijven, te herstellen van ziekten, enz. is een juiste voeding enorm belangrijk. Maar ook als de spijsvertering niet optimaal functioneert worden we ziek, zwak, futloos, concentratie verlies, verminderd het geheugen, enz.  Om dit weer te herstellen hebben we extra vitaminen , mineralen, sporen elementen en (onverzadigde) vetzuren  nodig.

De mesoloog kan testen of de vitaminen, mineralen, enz.  goed door de celwand kunnen worden opgenomen. Of er voldoende vitaminen , mineralen, enz. aanwezig zijn in het bindweefsel. De mesoloog controleert of de spijsvertering in orde is en wanneer dit niet zo is wordt onderzocht waarom de spijsvertering uit functie is en wat er nodig is om dit te herstellen. En, zeker niet onbelangrijk, of andere orgaansystemen hierdoor wel of niet goed functioneren.

Zo kan geconcludeerd worden of bv. melkeiwit of lactose (melksuiker)wel of niet goed verteerd worden of dat er soms sprake is van een allergie.